sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kauden avauskisat

Unnalla oli kauden maastokisa-avaus Liedossa. Mukaan oli ilmoitettu mukavat 8 afgaania ja luvassa oli aurinkoista, jopa helteistä säätä. Sattui onnekkaasti, että kisapaikan läheisyydessä oli pieni puro, johon Unna pääsi sitten kastautumaan ja viilentäytymään useamman kerran. Autoonkin oli lastattu n-litraa vettä, mutta aina helpompi noin! Aiheutti muissa ihmisissä hilpeyttä, kun Unna läpsytti märkänä ja vähän rapaisena siskonsa ja tätinsä kanssa menemään.

Alkueräpariksi arvottiin sisko Ushna. Ja voi pojat (tytöt!) mikä juoksu!
Kirsi kysyi menoa katsellessamme, miten täällä on yhtäkkiä näin kylmä. Vastasin, etten tiedä, kun mullakin on iho kananlihalla. Unnalla oli yksi väärä aavistus vieheen suunnasta yhdessä mutkassa, missä harmittavat pistemenetykset, mutta muutoin oli kyllä yksi hienoimmista suorituksista ever! Unnalle pisteitä 220, mihin sai olla ihan tyytyväinen verrattuna päivän kaikkien rotujen pisteytyksiin, mielestäni oli aika tiukkaa linjaa kaikenkaikkiaan. Tuossa vaiheessa hyvästelin serti-haaveet ja aloin toivoa yhtä hienoa finaalijuoksua.

Finaalissa Unna jaksoi erinomaisesti ja ajo oli nyt tarkkaa, eikä hukkia tullut. Pisteitä 228 ja totesin ristiriitaisin tuntein, että serti jäi kahden pisteen päähän. Mutta silti oli päällimmäisenä tosi hieno fiilis! Hienot juoksut, hyvät palautumiset, hyvä jaksaminen, tarkkaa seuraamista, ensimmäisen kerran paransi finaalissa... 

Kotikielellä sanottuna:" Siis ihan ältsimys pältsimys upeeta, Uuke!"

Tässä Evan videoimana päivän afgaanilähdöt.
Unnan ae sinisellä manttelilla kohdassa 3:30 ja finaali punaisella manttelilla 6:35.
https://www.youtube.com/watch?v=WQ66XqC8cOk

Ja tässä kaksi Suvi Ylikojolan ottamaa upeaa kuvaa.










Tässä erityisesti on niin paljon tunnetta! 










Rinta ja niska kärtsäsi, olkapäät myös. Ruuaksi oli autossa lämmentynyttä salaattia kuumalla appelsiinimehulla. Aamulla startattiin klo 3:40, illalla kotiuduttiin joskus puoli kasin aikoihin. Viimeiset 50km oli yhtä tuskaa pysyä hereillä ja oli ihan superväsy. Ei niin mitään järkeä! :D Mutta toivottavasti pian taas. 

Seuraava tavoite on saada se viimeinen ryhmäjuoksu radalla suoritettua. Jännittävää sikäli, ehtiikö Unna aloittaa juoksut ennen sovittua päivää... Aina niin lähes kellontarkasti juoksunsa aloittanut Unna on nyt kuukauden jäljessä. Eli voi tapahtua päivänä minä hyvänsä. 

Ei kommentteja: